Președintele CJ inspectează lucrările la drumurile din județ în vederea găsirii de soluții pentru creșterea securității participanților la traficul rutier

În cursul zilei de ieri președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, împreună cu administratorul județului, Radu Judele, au efectuat o vizită de lucru pentru a evalua la fața locului stadiul și desfășurarea lucrărilor la drumurile județene Dracșani – Cerbu – Copălău și Botoșani – Curtești – Cristești – DN 28B. Proiectele de modernizare a acestor drumuri au finanțare în cadrul POR 2007-2014.

În urma acestei vizite oficialii județului au făcut unele constatări privind modul de desfășurare al lucrărilor, respectarea normelor de protecția muncii și securitatea participanților la traficul rutier, precum și termenele de execuție. De-a lungul vizitei s-a urmărit identificarea porțiunilor de drum care în anumite condiții pot pune în pericol desfășurarea în deplină securitate a traficului rutier.

În cursul acestei săptămâni se vor organiza întâlniri cu reprezentanții firmelor care execută lucrările pentru a discuta cele constatate și găsirea de soluții și aplicarea lor pentru creșterea securității participanților la traficul rutier încă din faza de construcție.

Una dintre primele măsuri ce se vor a fi puse în practică este amenajarea intersecției dintre DJ 208C și DJ 207N din Orășeni Deal cu limitatoare de viteză și panouri semnalizatoare, de altfel locul unui eveniment nefericit cu câteva zile în urmă. Au mai fost identificate zone care pot crea condiții de producere a incidentelor rutiere între Dracșani și Cerbu și panta de coborâre dinspre satul Cerbu spre Copălău.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus