Portariuc despre schimbarea majorității în CL: „Vom vedea dacă politicienii au înțeles ceva din protestele cetățenilor”

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat, vineri, că schimbare de majoritate care s-a produs la nivelul Consiliului Local îi pune pe politicieni în fața primului test major de loialitate față de cetățeni, după protestele care au avut loc în urma tragediei de la Clubul Colectiv din Capitală. Șeful administrației botoșănene a arătat că politicienii vor trebui să aleagă între interesul cetățenilor, care înseamnă asigurarea bunului mers al Primăriei, și interesul politic de a acapara funcții de conducere și de a-și bloca adversarii politici. 

Schimbarea de majoritate de la Consiliul Local reprezintă un test important pentru politicienii din municipiu. Vor alege interesul cetățeanului, sau se vor lăsa din nou mânați de propriile interese politice? Vor asigura continuitatea activității Primăriei sau vor începe din nou cu schimbări de viceprimari și cu blocaje la tot pasul? Vom vedea în următoarele zile dacă au trecut sau dacă au picat testul. Acum vom vedea dacă au înțeles ceva din protestele care au avut loc pe străzile din municipiu”, a declarat Ovidiu Portariuc. 

Acesta a reiterat propunerea sa de a se crea un consens politic, prin care toți politicienii să își asume susținerea unui set de proiecte majore necesare pentru dezvoltarea pe termen mediu și lung a orașului. „Dacă nu mă înșel, în acest mandat, avem deja două sau trei schimbări de majoritate în Consiliul Local. De fiecare dată am avut instabilitate, blocaje și incoerență în deciziile care privesc dezvoltarea orașului nostru. Iată de ce am propus politicienilor programul „Pace politică pentru Botoșani”. Indiferent de schimbări, trebuie să existe o continuitate măcar în ce privește direcțiile importante de dezvoltare”, a arătat Portariuc.  

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus