Pompierii botoșăneni, singurii din România care dețin trofeul  „CONRAD DIETRICH MAGIRUS AWARD”

Pompierii botoșăneni, singurii din România care dețin trofeul „CONRAD DIETRICH MAGIRUS AWARD”

În urma cu șapte ani, o delegație a pompierilor din Botoșani se afla în sala de conferințe a Hotelului Maritim din Ulm (Germania), așteptând, cu emoție, desemnarea câștigătorului concursului internaţional „CONRAD DIETRICH MAGIRUS AWARD 2013”.
Numită după fondatorul companiei şi inventator al „scării Ulmer”, competiția a fost deschisă participării tuturor pompierilor din lume. Concurenţii au avut de prezentat, în imagini şi text, cea mai dificilă misiune la care au intervenit în ultimul an.
Salvatorii botoșăneni s-au înscris în concurs cu misiunilor desfăşurate pentru salvarea populaţiei din nămeți, în iarna 2012 – 2013, intitulate generic „Infernul alb din judeţul Botoşani”.
În semifinale, au rămas zece echipe de pompieri din șase țări.
Imaginile surprinse și prezentate de pompierii botoșăneni au impresionat mii de cetățeni români și străini, care au acordat votul de încredere, clasând ISU Botoșani pe locul II, alături de pompierii din Italia (locul I) și cei din Austria (locul III).
Premiul a fost dedicat lui Luca, un băiețel de 2 ani, din comuna Mitoc, care a suferit arsuri în urma unui accident casnic pe 14 decembrie 2012 şi care a fost salvat după o operaţiune extrem de dificilă, ce a durat mai bine de 24 de ore.
Vă mulțumim pentru încrederea acordată!
I.S.U.J. Botoșani

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus