POLIŢIŞTII RUTIERI PREZENŢI ÎN TRAFIC

POLIŢIŞTII RUTIERI PREZENŢI ÎN TRAFIC

 

În perioada 03-09.09.a.c, poliţiştii rutieri au efectuat o acţiune pe raza întregului judeţ pentru prevenirea şi combaterea faptelor generatoare de accidente rutiere.

 

Poliţiştii au desfăşurat activităţi de control în trafic, pentru creşterea gradului de disciplică rutieră, printr-o prezenţă activă în zonele de competenţă.

 

Principalii factori care favorizează victimizarea prin accidente rutiere şi care contribuie la creşterea riscului rutier sunt:

  • Indisciplina pietonilor, bicicliştilor sau a conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală
  • Nerespectarea normelor rutiere referitoare la regimul legal de viteză, acordarea priorităţii de trecere, depăşiri
  • Neatenţia pe timpul conducerii vehiculelor, cauzată de utilizarea telefonului mobil sau purtarea unor discuţii cu ceilalţi pasageri din vehicul
  • Modul agresiv de conducere al autovehiculeleor
  • Oboseala la volan, cauzată de nerespectarea timpilor de conducere şi de odihnă

 

Acţiunea s-a desfăşurat în şapte etape, câte una pentru fiecare zi a săptămânii,atât în mediul urban cât şi în cel rural.

În urma neregulilor constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 482 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe, 235, au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 

De asemenea, poliţiştii au sancţionat contravenţional şi 53 de pietoni şi 25 de biciclişti.

 

Totodată, au fost reţinute 32 de permise de conducere şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

 

Astfel de acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

 

 

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus