Poliţiştii botoşăneni  alături de elevi în Săptămâna Altfel

Poliţiştii botoşăneni alături de elevi în Săptămâna Altfel

În cadrul activităților derulate cu ocazia Săptămânii Altfel, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost invitații  elevilor și profesorilor  Școlii Gimnaziale nr.10  Botoșani, ai  Școlii Gimnaziale nr.7  Botoșani, precum și ai Școlii Gimnaziale nr. 11 Botoșani.

În contextul desfășurării în această perioadă a cursurilor școlare în mediul online în cadrul unor unități de învățământ, cea mai mare parte a activităților a avut loc pe platformele educaționale virtuale , accentul fiind pus pe siguranța personală a copiilor, pe măsurile de protecție pe care le putem lua pe Internet.

Siguranţa pe Internet a fost subiectul dezbătut de poliţişti cu elevii claselor aVa, aVIa și aVIIa din cadrul unităților  de învățământ. Recomandările generale s-au referit la  protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Polițiștii au primit un feedback pozitiv din partea celor 300 elevi participanți la activitățile preventive , informațiile prezentate fiind apreciate ca foarte utile în contextul actual.

Activitățile de acest tip vor continua în luna mai, după încheierea vacanței de primăvară.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus