Piramidele egiptene oferă din nou mistere

În urma scanărilor cu o tehnologie non-invazivă, în interiorul Marii Piramide din Egipt, cercetătorii au descoperit, o cameră secretă uriaşă, de mărimea unui avion de pasageri. Încăperea urmează să fie explorată şi analizată de experţi,anunțăAFP. Deasemeni, ei mai afirmă că această încăpere este uriaşă, de dimensiunea unui avion cu 200 de locuri, şi se află chiar în centrul piramidei. Încăperea este etanşă, nimeni nu a atins-o de 4.500 de ani. Parcă urmând scenariile din filmele de profil, mulți istorici sau doar pasionați de piramide au afirmat că ar trebui ca această cameră să nu fie deranjată: „Dacă a stat aşa 4.500 de ani, cred că cineva s-a chinuit foarte tare să ascundă acolo ceva, care trebuie să rămână îngropat şi zidit acolo. Nu cred că trebuie să intre nimeni acolo, pare a fi o Cutie a Pandorei”.

În Marea Piramidă, construită în urmă cu 4.500 de ani, în timpul domniei regelui Khufu (Cheops), se mai află alte trei astfel de cavităţi descoperite de cercetătorii din cadrul operațiunii ScanPyramids, care utilizează tehnici moderne non-invazive pentru a scana monumentul milenar. Cu o înălțime de 146 de metri, piramida Khufu, numită după fiului faraonului Sneferu, este considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Operațiunea ScanPyramids a început în octombrie 2015, cu scopul de a căuta încăperi ascunse în piramida Khufu, dar și în construcțiile similare vecine – Khafra (Chephren) din Giza și Bent și Piramida Roșie din Dahshur, toate situate la sud de Cairo.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus