Permise de conducere necorespunzătoare, descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări cu privire la trei bărbaţi care conduceau mijloace de transport, deşi nu deţineau permise de conducere valabile sau aveau documente false.

*În data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor specifice, un cetăţean moldovean E.M., în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuzşi remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că E.M. este posesorul unui permis de conducere valabil doar pentru categoriile „A, B, C”, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „BE”.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

 

* În data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona de competenţă, au oprit în localitatea de frontieră Dersca, un autoturism marca Mazda, înmatriculat în România. Acesta era condus de cetăţeanul român I.A., în vârstă de 43 de ani, în care se afla şi soţia acestuia, în calitate de proprietar al autoturismului.

Cu ocazia verificărilor specifice, bărbatul a declarat că nu are documente asupra sa, motiv pentru care colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta avea anulat dreptul de a conduce autovehicule din luna iulie 2002.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat şi încredinţarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

* În data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 00.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul moldovean G.I., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, a fost descoperit asupra bărbatului un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din R. Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a procurat permisul de conducere de la o persoană necunoscută în anul 2011, întrucât documentul original i-a fost suspendat.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus