Pelerinii botoșăneni nu mai participă în acest an la Procesiunea de Bobotează de la apa Iordanului

Pelerinii botoșăneni nu mai participă în acest an la Procesiunea de Bobotează de la apa Iordanului

După mai bine de un deceniu, pelerinii botoșăneni nu mai pleacă acum în Țara Sfântă pentru a participa la Procesiunea ce se desfășoară la apa Iordanului de Boboteaza, sărbătorită pe stil vechi.
Timp de un deceniu, părintele icon. stavr. Vasile Acatrinei, parohul Bisericii Sf. Spiridon a coordonat pelerinajele organizate anual la Bobotează și de Schimbarea la Față în Țara Sfântă. Câteva mii de botoșăneni au avut nu numai marea bucurie de a vizita locurile sfinte ce amintesc de pașii Mântuitorului, ci și-au schimbat majoritatea dintre ei, viața.
foto1„ O parte dintre pelerini au mers pentru a doua oară, a treia oară, sau chiar a șasea sau a șaptea oară. Țara Sfântă este un punct forte, cel mai important din lumea noastră, fiindcă aici s-a născut și s-a răstignit pe cruce Mântuitorul nostru. Pelerinajul e o pregustare a RAIULUI. Așa cum spunea Patriarhul Ierusalimului, TEOFIL al III-lea, care ne primește mereu cu mare bucurie și ne binecuvântează în Palatul Patriarhal din Ierusalim, un astfel de pelerinaj este obositor, dar te marchează pe viață. Am avut oameni pe care i-am luat în pelerinaj ca simpli turiști. Marea mea bucurie a fost atunci când ei s-au întors pelerini. Dacă toți pelerinii ar avea pricepere în a scrie despre ceea ce văd și trăiesc, ar ieși o frumoasă carte cu multe volume”- ne-a spus părintele Vasile Acatrinei.
Mulți credincioși abia așteaptă sfârșitul pandemiei și ridicarea restricțiilor, pentru a putea călători în Țara Sfântă și a se închina la Sfântul Mormânt.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus