Pelerini botoșăneni, la locul Schimbării la Față a Mântuitorului, pe muntele Tabor din Israel

Pelerini botoșăneni, la locul Schimbării la Față a Mântuitorului, pe muntele Tabor din Israel

bethleem1Sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului ( pe 19 august, după stil vechi) a adunat pe muntele Tabor din Israel mii de pelerini din întreaga lume, printre aceștia fiind și grupul botoșănean condus de părintele Vasile Acatrinei de la Parohia Sfântul Spiridon.

Joi seara, pelerinii botoșăneni, asemenea altor mii de pelerini veniți aici de pretutindeni, au parcurs drumul celor 4500 de trepte pe care le-a urcat acum două mii de ani Iisus Hristos, însoțit de trei dintre discipolii săi. Atunci Mântuitorul și-a arătat înfățișarea Sa divină, chipul Său fiind înconjurat de o aureolă de lumină care i-a orbit pe cei prezenți.

La acest loc sfințit de pașii Mântuitorului, s-a derulat acum una din cele mai mari sărbători ale religiei creștine. La miezul nopții, Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul TEOFIL al III-lea, însoțit de un sobor de preoți, a ținut o slujbă până la orele dimineții, cei prezenți fiind martori, pe parcursul acesteia, la apariția deasupra mănăstirii a unui nor care a îmbrățișat turla clopotniței.

În fiecare an, în noaptea de 18 spre 19 august, pe Muntele Sfânt al Taborului, în momentul în care începe Sfânta Liturghie, coboară asupra Mănăstirii ortodoxe “Sfântul Prooroc Ilie” de aici un nor luminos care în momentul în care începe Privegherea, se vede pe cerul întunecat dinspre Nazaret.

Pelerinii botoșăneni s-au bucurat, asemenea miilor de credincioși care au venit să participe la această mare sărbătoare. În zori pelerinii au coborât muntele cu mare mulțumire în suflete, hotărâți să povestească la întoarcerea acasă despre aceea ce au văzut în Țara Sfântă.IMG_20160819_002449IMG_20160819_001849 IMG_20160819_002527

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus