Pelerini botoşăneni –la Aşezământul Românesc de la Ierusalim

IMG_20160820_142033Grupul de pelerini condus de părintele icon.stavr. Vasile Acatrinei, de la Biserica Sf. Spiridon din Botoşani, a participat la slujba Sfintei Liturghii la Aşezământul Românesc de la Ierusalim.

Preotul botoşănean s-a alăturat soborului în frunte cu Părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie ,superior al Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă – Ierusalim, Iordan şi Ierihon, la această oficiere care i-a bucurat pe cei prezenţi- atmosfera fiind una aflată sub semnul rugăciunii şi a Liturghiei.

La sfârşitul slujbei, Părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, cel care se îngrijeşte de pelerinii care ajung în Ţara Sfântă i-a binecuvântat pe pelerinii botoşăneni şi a adus cuvinte de caldă apreciere la adresa părintelui Vasile Acatrinei, cel care de câţiva ani buni coordonează grupuri de credincioşi ce merg să se închine în Ţara Sfântă.

Aşezământul Românesc din Ierusalim se află în apropierea Sfintei Cetăţi a Ierusalimului şi are rolul de Reprezentanţă a Patriarhiei Române la Sfintele Locuri.
Principala sa misiune este aceea de a reprezenta Biserica Ortodoxă Română la Mormântul Domnului Iisus Hristos şi la celelalte locuri sfinte din Palestina biblică.
Prin Delegatul său la Sfintele Locuri, Patriarhia Română menţine strânse legături cu Patriarhia Greacă a Ierusalimului şi cu toate celelalte unităţi bisericeşti din Ţara Sfântă.

PIC_3692PIC_3689PIC_3678IMG_20160821_124641

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus