Părintele Vasile ACATRINEI : « Pelerinajul e o pregustare a Raiului »

Părintele Vasile ACATRINEI : « Pelerinajul e o pregustare a Raiului »

De peste un deceniu Biserica Sf. Spiridon din Botoșani în colaborare cu Centrul de pelerinaj ”Cuvioasa Parascheva” Iași, organizează de două ori pe an pelerinaje în Țara Sfântă, prilejuite de marile sărbători ale creștinătății, Boboteaza și Schimbarea la Față. Tot mai mulți credincioși dau curs invitației părintelui Vasile Acatrinei de a-l însoți în acest periplu ecumenic, pe urmele Mântuitorului.

Pentru pelerinajul de Bobotează 2019 s-au făcut înscrieri încă din vară, anunțându-și participarea și câțiva botoșăneni care muncesc în străinătate.

O parte dintre pelerini merg pentru a doua oară, a treia oară, sau chiar a șasea sau şaptea oară. Țara Sfântă este un punct forte, cel mai important din lumea noastră, fiindcă aici s-a născut și s-a răstignit pe cruce Mântuitorul nostru. Pelerinajul e o pregustare a RAIULUI. Așa cum spunea Patriarhul Ierusalimului, TEOFIL al III-lea, care ne primeşte mereu cu mare bucurie și ne binecuvântează în Palatul Patriarhal din Ierusalim, un astfel de pelerinaj este obositor dar te marchează pe viață. Am avut oameni pe care i-am luat în pelerinaj ca simpli turiști. Marea mea bucurie a fost atunci când ei s-au întors pelerini. Dacă toți pelerinii ar avea pricepere în a scrie despre ceea ce văd și trăiesc, ar ieși o carte frumoasă în multe volume”- ne-a spus părintele Vasile Acatrinei.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus