Oţetul de mere şi beneficiile lui

Oţetul de mere este un foarte bun antifungic, anti-inflamator, antiviral şi antibacterial şi este utilizat împotriva răcelilor, colesterolului ridicat, diabetului, durerilor musculare sau durerilor de artrită. În cosmetică este folosit în tratarea coşurilor, ca loţiune tonică, împotriva mătreţii şi pentru redarea strălucirii părului. De asemenea, mai este folosit în cazurile de arsuri solare, unghii îngălbenite, celulită etc. Toate aceste avantaje pot fi obţinute din oţetul de mere doar dacă acesta este nefiltrat. Iată cum puteţi face oţet de mere: se dau pe răzătoare cu tot cu cotor şi coji, un kilogram de mere, la care se adaugă 1 litru de apă încălzită la cca 60 de grade şi 100 – 150 g de zahăr.  Adăugaţi 10 grame de drojdie de bere şi puneţi borcanul la loc întunecos şi cald timp de două săptămâni. Amestecaţi, de câteva ori pe zi, cu o lingură de lemn, compoziţia. După ce a trecut perioada menţionată, se strecoară oţetul de mere cu ajutorul unui tifon şi se pune în alt borcan curat şi se mai lasă două săptămâni cu un tifon curat deasupra. Când este gata, se toarnă în sticle cu dopuri şi se picură puţină ceară, să nu pătrundă aerul. Sticlele se vor păstra la rece şi de preferat în locuri întunecate.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus