Orban și Iohannis au blocat toate investițiile din Botoșani aprobate de guvernarea Dăncilă! Niciun leu pentru cele peste 500 de șantiere din comunitățile locale!

PSD Botoșani condamnă modul de guvernare al noului Executiv condus de Orban și Iohannis, care au lăsat fără bani toate investițiile în desfășurare din județul Botoșani.

Guvernul PSD condus premierul Dăncilă a aprobat în ultima ședință de guvern alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru plata facturilor pentru proiectele executate și recepționate din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. Alte 600 de milioane de lei urmau să fie alocate într-o ședință ulterioară. A venit Guvernul Orban-Iohannis, care până în acest moment nu a făcut nicio plată și astfel a blocat toate investițiile aprobate de PSD din Botoșani și din toată țara! Niciun leu pentru cele 500 de șantiere din comunitățile locale din județul nostru! Constructorii au oprit lucrările pentru că nu au încredere în liberali care nu sunt în stare să continue investițiile aprobate și finanțate de premierul DăncilăPrimarii de la toate partidele politice sunt disperați că vine iarna și rămân cu lucrările neterminate”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

PSD a inițiat programele de dezvoltare locală pentru fiecare localitate din țară! PNDL 1 are o alocare totală de 17,4 miliarde de lei, pentru finanțarea a 5.501 proiecte, beneficiare fiind 2.559 de unități administrativ-teritoriale. În ceea ce privește PNDL 2, alocarea totală este de 30 de miliarde de lei, pentru 7.261 de proiecte, beneficiare fiind 2.945 de unități administrativ-teritoriale.

În județul Botoșani sunt finalizate și începute investiții în toate localitățile pentru aducțiuni de apă și canal, asfaltări de drumuri, extindere rețele de curent electric, modernizări de școli, grădinițe, dispensare, construcții de locuințe, etc, fără deosebire de apartenența politică a primarului.

Guvernul ghilotină a început să toace. Orban a dat startul disponibilizărilor masive în sistemul bugetar. În același timp, Executivul PNL nu mărește pensii, nu mărește salarii, nu mărește alocații, nu mărește burse, dar depășește ținta de deficit de 3%. Incompetență, inconștiență, fără nicio remușcare față de românii care așteaptă un nivel de trai mai bun! Leul a luat-o la vale după venirea PNL la Guvernare. De la începutul mandatului, Guvernul Orban se împrumută mult și la dobânzi din ce în ce mai mari. Așa va arăta România în următorii 5 ani dacă Iohannis va câștiga alegerile prezidențiale pe 24 noiembrie”, a subliniat parlamentarul social-democrat.

harta investitii

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus