Opt cărţi de identitate false, descoperite la frontiera de est

Opt cărţi de identitate false, descoperite la frontiera de est

 

În ultimele zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit, ascunse asupra unor cetăţeni, opt cărţi de identitate false. Documentele au fost procurate cu sume cuprinse între 100 şi 300 de euro cu intenţia de a fi folosite în state din Uniunea Europeană.

 

* În data de 04 februarie a.c., în jurul orei 05.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, călătorind ca pasager într-un autocar, înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul din R. Moldova Victor P., în vârstă de 19 ani.

* În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat în data de 02.02, ora 20.00, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Igor G., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, pasager într-un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Italia.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipele comune au procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra pasagerilor, în urma cărora au descoperit, ascunse asupra celor două persoane, două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, persoanele au declarat că au procurat cărţile de identitate plătind fiecare suma de 150 de euro, cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Italiei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

 

* La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, N.A., în vârstă de 31 de ani, cetăţean cu dublă cetăţenie română – R. Moldova, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania, avându-i ca pasageri pe cetățenii din R. Moldova, R.C., R.I. şi C. V., cu vârste cuprinse între 23 şi 36 de ani.

* În acelaşi punct de trecere a frontierei, în data de 02.02.2019, în jurul orei 16.00, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un autoturism, înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul din R. Moldova P.V., în vârstă de 29 de ani.

 

Acţionând în baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipele comune au efectuat controale amănunţite asupra pasagerilor mijloacelor de transport, în urma cărora au descoperit, ascunse asupra persoanelor, patru cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române.

În urma verificărilor specifice, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

Persoanele au declarat că au procurat documentele plătind sume cuprinse între 100 şi 300 de euro cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Germaniei pentru a obţine mai uşor locuri de muncă.

Şi în aceste cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

* La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, în aceeași zi, la ore diferite, pasageri în două mijloace de transport, Dumitru D., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 56 de ani și cetățeanul din R. Moldova Eduard S., în vârstă de 38 de ani.

De asemenea, acţionând în baza analizei de risc, lucrătorii noştri au efectuat controale amănunţite asupra pasagerilor și bagajelor acestora, în urma cărora au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, asupra celor doi, câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate,Dumitru D. a declarat că la rugămintea unei cunoștințe doar transporta în Germania documentul descoperit la controlul de frontieră, iar Eduard S. a declarat că a procurat cartea de identitate de la o persoana cunoscută pe internet, ale cărei date nu le cunoaşte, plătind suma de 200 de euro și că urma să folosească documentul în Austria, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus