Oficialităţi invitate de laurieni la o megadezbatere despre educaţie

Oficialităţi invitate de laurieni la o megadezbatere despre educaţie

În urmă cu câteva săptămâni Ministerul Educaţiei a lansat în consultare un document ce rezumă o nouă viziune despre educaţie. Incluzând principii şi valori în jurul cărora să se construiască întreg sistemul didactic, materialul include şi o serie de noutăţi ce au nevoie de o atentă analiză a tuturor factorilor implicaţi. De aceea, înainte de a trimite feedback-ul la Bucureşti, dascălii laurieni au considerat oportun să realizeze o megadezbatere a noutăţilor lansate de minister.

Evenimentul a fost programat pentru miercuri, 5 iunie, începând cu ora 11, în Aula Magna a Colegiului Naţional „A.T.Laurian”. Au fost invitaţi oficialii din Prefectură, Consiliul Judeţean, Primăria Botoşani, oameni de afaceri din zona Camerei de Comerţ şi Industrie, lideri de sindicat din învăţământ, profesorii interesaţi şi nu în ultimul rând reprezentanţii părinţilor.

Documentul incluzând noua viziune asupra educaţiei propune introducerea posibilităţii ca toţi elevii să poată lua masa la amiază în cadrul unităţilor şcolare, ulterior să poată face temele tot alături de profesori. Se regândeşte împărţirea pe cicluri de învăţământ, învăţătorul ţinând legătura cu elevii inclusiv în cel secundar inferior. Funcţia de diriginte ar putea fi desfiinţată, în locul acesteia introducându-se aceea de consilier pe orientare profesională. Şi structura Bacalaureatului se modifică, gimnaziul se reduce la trei ani, cel de al patrulea fiind facultativ pentru elevii ce nu se simt pregătiţi pentru accederea în liceu. Acestea sunt doar câteva dintre modificările propuse, însă cei interesaţi de mai multe detalii sunt aşteptaţi miercuri în aula laurienilor.

IRINA SIMINICEANU

 

 

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus