Oboseala cronică, un semn de boală

Astenia de toamnă prelungită sau simptome similare răcelii pot indica instalarea oboselii cronice. S-ar părea că femeile sunt de până la patru ori mai predispuse la oboseala față de bărbați. Specialiștii susțin că oboseala cronică este favorizată de alimentația deficitară în nutrienți, de stres, infecții virale și fond imunitar slăbit, astfel că recomandarea firească este asigurarea unei diete echilibrate, susținută de un aport complex de nutrienți pentru refacerea metabolismului energetic și a sistemului imunitar. Doar 20% dintre cei care suferă de de acest sindrom ajung să fie diagnosticați de medic, din cauza simptomelor care pot fi confundate cu alte afecțiuni, precum astenie prelungită, depresie și altele.

Specialiștii din întreaga lume recomandă îmbunătățirea stilului de viață. În ziua de azi, alimentația incorectă este tot mai răspândită, iar asta duce la un deficit de nutrienți care afectează metabolismul energetic. Micro-nutrienții sunt responsabili de producția de energie la nivel celular, iar studiile arată că lipsa lor este una dintre cauze. Astăzi, există soluții moderne care conțin chiar și 133 de nutrienți esențiali în aceeași formulă, formule complexe care ajută la menținerea nivelului optim de energie și imunitate. Pe lângă corectarea alimentației, alte sfaturi includ adoptarea unui program cu exerciții de relaxare, masajul și practicarea exercițiilor fizice de cel puțin două ori pe săptămână, pentru îmbunătățirea calității somnului.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus