Obezitatea afectează creierul

O echipă de cercetători ai Universității Cambridge, care a publicat un studiu în revista „Neurobiology of Aging”, a descoperit că, creierul persoanelor supraponderale arată cu “10 ani mai în vârstă” decât cel al colegilor de generație mai slabi. Creierul pierde în mod natural materie albă – acea parte a creierului care transmite informația – pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Dar echipa de cercetători a constatat că pierderea a fost exacerbată de greutatea în exces a unei persoane – astfel încât la vârsta de 50 de ani excesul de greutate determină o vârstă a creierului de 60 de ani. Cercetătorii au declarat că aceasta arată că avem nevoie să știm relativ mai mult despre modul în care excesul de greutate afectează creierul. Echipa de la Cambridge Centre for Ageing and Neuroscience a studiat creierul a 473 de oameni cu vârste cuprinse între 20 și 87 de ani, împărțindu-i în categoriile „slabi” și „supraponderali”. Cercetarea a dus la descoperirea unor diferențe semnificative în ceea ce privește volumul materiei albe din creierul persoanelor supraponderale comparativ cu al persoanelor mai slabe.

Cei din grupul cu exces de greutate au avut mult mai puțină materie albă decât cei din grupul persoanelor mai slabe. Diferența a fost evidentă numai începând de la vârsta de mijloc, sugerând că, în timpul acestei perioade a vieții, creierul uman ar putea fi deosebit de vulnerabil. Cu toate acestea, nu a existat nicio diferență în modul în care grupurile au răspuns la testele de cunoaștere și înțelegere, astfel încât cercetătorii spun că este nevoie de mai multe eforturi pentru a urmări subiecții și a vedea care dintre aceștia dezvoltă stări de sănătate cum ar fi demența.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus