O OAZĂ DE NORMALITATE  în cadrul acțiunii ”Copiii din pichet” donațiile continuă

O OAZĂ DE NORMALITATE în cadrul acțiunii ”Copiii din pichet” donațiile continuă

Anunțați fiind de implementarea proiectului, copiii din pichet au devenit veseli și încrezători.

·       Mihaela Mihăescu – Asociația IHTIS Botoșani

La IHTIS – o asociație ortodoxă, non-profit, cu specific social, educațional și cultural, se scrie frumos și cu folos ,în fiecare zi, Povestea Elizei: COPIII DIN PICHET.

Este ușor să povestești, este frumos să fii auzit, căutat și ajutat, este o minune de la Dumnezeu fiecare mic gest solidar primit. Însă, cel mai emoționant lucru este SĂ FII ACOLO: să motivezi, să asculți, să îndrumi, să dăruiești, să zămislești speranțe. Din acest motiv, în jurul doamnei învățător Gabriela Munteanu, care și-a asumat această grea și frumoasă responsabilitate, mesagerii filantropiei trebuie să vibreze intens.

„Am văzut în ochii copiilor din pichet o rază de speranță, am simțit bucuria în sufletele lor… Am văzut în ei speranța crescând, speranța că totul va fi mai frumos pentru ei, că vor avea dulăpioare in care să-și țină hainele și rechizitele, vor avea un spațiu curat și frumos în care să scrie și să învețe liniștiți. Îmi doresc să aduc fericirea în inimile acestor copii, dar singură nu pot! Am nevoie de parteneri, de autorități, de mulți prieteni adevărați. Am nevoie de voluntari, de fapte și de multă rugăciune pentru a reuși” – afirmă înv. Gabriela Munteanu.

Niciodată nu am pledat pentru a crea „o lume a ajutoarelor” și nu o vom face nici acum. Descoperim nevoi, căutăm soluții și aliați / prieteni / parteneri, achiziționăm împreună resursele solicitate, îmbunătățim situația existentă în pichet. Au fost primite hăinuțe, rechizite și materiale de construcții de la donatorii din județ, dar și donații în bani. Totodată, s-a creat o punte umanitară București-Botoșani, de unde au fost primite / transportate produse de îmbrăcăminte pentru cei mai mici dintre copii. Cu resursele financiare primite s-au cumpărat alimente de bază pentru cele 9 familii, având și fonduri pentru o tablă magnetică și o sobă.

Și… cel mai important, AM REUȘIT SĂ RESPONSALIZĂM BENEFICIARII. Anunțați fiind de implementarea acestui proiect, copiii din pichet au devenit veseli și încrezători. S-au organizat împreună cu mamele lor în realizarea unui program de ordine și curățenie zilnică. Sunt motivați să învețe. Tăticii – niciodată acasă peste zi – au promis că vor renunța la treburile obișnuite prin care asigură supraviețuirea familiei, pentru a ajuta voluntarii IHTIS în realizarea lucrărilor de renovare a spațiului educațional.

Mass-media și câțiva voluntari inimoși au ajuns în numai o lună la pichet. Reprezentanții primăriei au apreciat inițiativa IHTIS, iar partenerii campaniei IHTIS țin ștacheta ridicată: APC Europe Direct și Asociația Buzz Media Botoșani. Acestora li s-au alăturat donatorii: A. M. ROTARIU, D. C. MURARIU, V. TEMNEANU, D. ASTEFĂNESEI, G. M. GABRIAN, C. POPESCU, I. DIACONU și S. T. DUMITRU. Mulțumiri sincere tuturor!

În următoarea perioadă, vor începe lucrările propriu-zise. O ușă și două geamuri termopan sunt priorități actuale, costuri estimate zilele acestea la 5000 lei – buget deocamdată incomplet.

Cei ce doresc să sprijine acest demers, se pot alătura Grupului online COPIII DIN PICHET - COPIII DIN PICHET

Radu Cajvaneanu

Vicepresedinte executiv

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani
coordonator
Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 
(orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)

Canal video +6 milioane vizualizari
1500  vizualizari zilnic!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus