Nicolae Ciucă a depus la Parlament lista Guvernului și programul de guvernare

Nicolae Ciucă a depus la Parlament lista Guvernului și programul de guvernare

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marți seară la Parlament lista Guvernului PNL-PSD-UDMR și programul de guvernare. Cabinetul va avea 20 de miniștri – 9 de la PNL, 8 de la PSD și 3 de la UDMR, iar singura femeie din executiv va fi Gabriela Firea. Miercuri vor avea loc audierile celor propuși pentru funcțiile de ministru, iar joi va fi votul de învestire în plenul Parlamentului, urmat de depunerea jurământului la Cotroceni. Nicolae Ciucă a mers la Parlament însoţit de toţi miniştrii propuşi.
Premierul desemnat a mai spus că este pentru prima dată când în programul de guvernare sumele alocate pentru investiţii reprezintă 7% din PIB.
El a promis și reducerea decalajului între comunităţile locale prin implementarea Programului “Anghel Saligny”.
Nicolae Ciucă a mai spus că este “sigur” că va colabora foarte bine cu viitorii miniştri: “Menirea noastră este să facem în aşa fel încât, după joi seara, când Parlamentul va fi validat acest Guvern, să trecem serios la treabă, pentru că asta aşteaptă cetăţenii de la noi, aşteaptă soluţii şi stabilitate, nu cred că în situaţia în care ne aflăm e timp pentru dezbateri doctrinare. Este nevoie de fapte”.

Întrebat de ce PNL a ales să intre la guvernare cu PSD, și nu să continue guvernarea cu USR, Nicolae Ciucă a spus că a fost o decizie a conducerii partidului: “Aici s-a ajuns”.

HOTNWS.RO

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus