Modificări la Legea Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii a adoptat ieri o Ordonanţă de Urgenţă potrivit căreia toate spitalele din România, inclusiv ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi Ministerului Afacerilor Interne (MAI), vor primi finanţare pentru cazurile critice. Actul normativ stabileşte şi cadrul legal prin care să fie reţinută contribuţia la asigurările sociale pentru persoanele care sunt trimise în străinătate în misiune temporară sau permanentă. Aceste contribuţii vor fi reţinute din salariul prevăzut în ţară.

Legea Sănătăţii 95/2006 prevedea că din bugetul MS, de la bugetul de stat şi din venituri proprii se asigură fonduri pentru spitalele regionale de urgenţă şi spitalele judeţene de urgenţă de grad II. Prin OUG adoptată ieri de Guvern, Legea Sănătăţii se modifică în sensul că vor fi finanţate cele mai mari urgenţe medicale – cazurile cronice internate în toate spitalele din România, şi nu doar în spitalele regionale de urgenţă şi spitalele judeţene de urgenţă de grad II, aşa cum prevede legislaţia în vigoare la acest moment. Cazurile critice ale căror costuri nu pot fi acoperite din fondurile obţinute pe baza contractelor cu casele de asigurări de sănătate şi pentru care este necesară finanţarea, indiferent de tipul de spital în care sunt internaţi pacienţii, sunt: infarctul miocardic acut, pacienţii internaţi în secţiile de anestezie-terapie intensivă, cazurile pentru care se previne moartea subită de origine cardiacă, trauma, accidentul vascular cerebral.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus