Modernizarea fiscală este o prioritate națională pentru PNL!

Acțiunile și numeroasele critici care au marcat activitatea ANAF din ultimii ani au arătat vulnerabilitatea față de factorul politic. În același timp, a demonstrat că este o instituție ineficientă, supradimensionată și suprabirocratizată, care impune reformarea. ANAF trebuie să lucreze în beneficiul cetățeanului și să sancționeze cu adevărat acei contribuabili care produc marea evaziune fiscală în România.

Modernizarea instituțională trebuie făcută într-un timp scurt, astfel încât ANAF să devină un pilon real al respectării legii în România! Iar acest lucru avem încredere că poate fi realizat de guvernul PNL în mandatul pe care și l-a asumat.

În ciuda asigurărilor și promisiunilor făcute de miniștrii de finanțe din timpul guvernărilor Dragnea-Dăncilă, ANAF a rămas ca un sistem birocratizat excesiv, în care lipsa informatizării generează mari probleme și nemulțumiri contribuabililor, cozile devenind legendare. Situația actuală de la ANAF este de netolerat în secolul nostru, iar PNL va schimba acest lucru. Cu atât mai mult cu cât se știe că România este codașa Europei în privința colectării veniturilor din TVA, iar evaziunea fiscală este la cele mai ridicate cote din UE, fiind o amenințare la adresa securității naționale.

Ca urmare, PNL își propune regândirea modului în care funcționează ANAF, informatizarea instituției într-un termen cât mai scurt, reorganizarea și debirocratizarea instituției. Executivul urmărește o schimbare de viziune, în beneficiul cetățenilor și al mediului de afaceri, care să asigure transparența instituțională și simplificarea procedurilor specifice. Rezultatul va fi întărirea României, creșterea veniturilor la bugetul de stat și a capacității de a face investiții – ceea ce înseamnă mai bine pentru fiecare cetățean!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL de Iași

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus