Ministrul sănătății Nelu Tătaru: Voi propune premierului prelungirea stării de alertă

Ministrul sănătății Nelu Tătaru: Voi propune premierului prelungirea stării de alertă

„Se impune prelungirea stării de alertă. Avem și o evaluare făcută cu care vom merge ca propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban și la președinte”, a spus marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de Pro TV.

El a făcut afirmația în timpul audierilor din Senat pe marginea proiectului de lege privind carantinarea și izolare persoanelor infectate cu Covid-19.

O ședință extraordinară de guvern este programată pentru mâine la Palatul Victoria pentru prelungirea stării de alertă în România, a anunțat marți dimineață G4Media.ro, citând surse guvernamentale. Măsura ar urma să fie prelungită pentru o perioadă de 30 de zile pe întreg teritoriul țării.

Înainte de ședința de guvern, va avea loc însă o întrunire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care va propune concret atât perioada, cât și suprafața țării pe care să fie prelungită starea de alertă.

Actuala stare de alertă expiră pe 17 iulie.

Potrivit legii privind starea de alertă, guvernul nu are nevoie de încuviințarea Parlamentului pentru prelungirea acestei măsuri.

g4media

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus