Ministrul Muncii, somat de senatorul Dorinel COSMA să comunice situația actuală a contractelor de muncă cu  jumătate de normă

Ministrul Muncii, somat de senatorul Dorinel COSMA să comunice situația actuală a contractelor de muncă cu jumătate de normă

Senatorul AUR Dorinel COSMA, a  făcut o interpelare în ședința Senatului din data de 23 noiembrie a.c. la adresa ministrului Muncii  Marius Budăi. având ca obiect  ”Situația actuală a contractelor de muncă cu  jumătate de normă”.

O reproducem în cele ce urmează:

Conform OUG 16/2022, contribuțiile de asigurări sociale datorate de persoanele fizice care obțin venituri în baza unui contract cu timp parțial nu pot fi mai mici decât în cazul salariului minim brut pe țară. Astfel, o persoană care avea un contract de două sau patru ore pe zi va fi taxată ca una care are contract pentru opt ore pe zi.

           Supraimpozitarea contractelor cu jumătate de normă la nivelul contractelor normă întreagă (40 de ore pe săptămână), efectele au început să se simtă pe piața muncii.

 În acest context, vă adresez rugămintea de a-mi răspunde punctual la următoarea întrebare:

 Ce s-a întâmplat cu toate contractele part time după adoptarea OUG 16/2022 privind modificarea Codului Fiscal. S-au transformat în contracte cu normă întreagă sau au ajuns cazuri de șomaj? Puteți detalia pe fiecare județ?

  1. Care era situația actualizată a numărului de contracte part time înainte de adoptarea OUG 16/2022?
  2. Câte contracte de muncă part time mai există după adoptarea OUG/2022 privind modificarea Codului Fiscal? Dar la nivelul județului Botoșani?

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus