Ministrul mediului-prezent la Botoșani

Comunicat de presă

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, dl Costel Alexe, a ajuns, luni la amiază, la Botoșani, pe fondul fenomenelor hidrologice periculoase cu care se confruntă nordul țării. Împreună cu prefectul județului, dl Dan Nechifor, prefectul județului Iași, dl Marian Grigoraș, șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, dl Cristian Amarandei, primarul orașului Ștefănești, dl Florin Buțura, directorul Administrației Bazinale de Apă Prut- Bârlad, dl Petru Avram și directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Botoșani, dl Remus Iovu, au verificat starea Barajului de la Stânca, având în vedere avertizarea hidrologică COD ROȘU 22.06.2020 /18:00-24.06.2020/12:00 pe râul Prut – sector amonte Ac. Stânca Costești.
“Vizita noastră de astăzi aici, alături de prefecții de Botoșani și Iași are scopul de a ne asigura că instituțiile statutului știu ce au de făcut. Colegii de la ABA Prut și de la Barajul Stânca, în colaborare cu autoritățile ucrainene au fost preventivi astfel încât în aval să nu avem inundații. Vreau să îi felicit pe ei și pe reprezentanții Instituției Prefectului Botoșani că au reușit într-un timp foarte scurt ca toate aceste proceduri să fie respectate. Îi asigur pe românii din această zonă a țării că viitura din Ucraina nu ne va pune în pericol viața, sănătatea sau bunurile materiale. Situația este sub control. Avem un cod roșu, însă orice cod roșu poate fi trecut cu bine dacă autoritățile sunt bine pregătite”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.
“Suntem sub atenționare cod roșu, dar nu avem deocamdată motive de îngrijorare, barajul poate prelua cantitățile de apă pe viitura care vine din Ucraina. Primim date zilnic de la colegii din Ucraina, dar momentan nu sunt motive de îngrijorare pentru așezări urbane”, a declarat prefectul județului, dl Dan Nechifor.
Totodată s-a adus în atenția ministrului și proiectele de investiție ce necesită finanțare în continuare, una dintre cele mai importante fiind Barajul de la Vârfu Câmpului.
“Avem o solicitare de creștere a investiției de aici. Am avut discuții la nivel guvernamental și sperăm ca la rectificare să prindem mai mulți bani. Trebuie să recunoaștem că în ultimii ani, a tot crescut cuantumul investiției de la Vârfu Câmpului”, a mai spus ministrul.

Cancelaria Prefectului,

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus