Mii de credincioşi botoşăneni au luat Sfânta Lumină -Slujba de Înviere la Biserica Sf Spiridon din Botoșani

În noaptea Învierii, bisericile revarsă peste întreaga lume o mare de lumină. O lumină care vine dinspre Sfânta Masă, de la Mormântul Mântuitorului Hristos, și care își are izvorul dincolo de ceruri.   An de an se întâmplă minunea! Această Lumină Sfântă ajunge acum, numai în câteva ore, purtată de slujitori ai bisericii, în toată lumea creştină. Aşa a ajuns aseară şi la Botoşani.

Mii de credincioși au participat la Slujba de Înviere în lăcașurile de cult, de unde au luat Lumina și au dus-o în casele lor.

La Biserica Sf. Spiridon din Botoșani, prin grija părintelui icon. stavr. Vasile Acatrinei, Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns înaintea celorlalte biserici din municipiu, preluată fiind direct de la delegația care a adus-o la aeroportul Salcea. Făclia Învierii a fost astfel oferită tuturor celor prezenţi la slujbă. Membrii grupului coral al parohiei, coordonați de Alexandru Plian, student la Conservatorul din Cluj, au cântat, și alături de ei și credincioșii prezenți, „HRISTOS a înviat din morţi”, dând momentului o conotație duhovnicească unică. O surpriză plăcută a fost faptul că tânărul dascăl George Soprovici, care slujește la această biserică, a venit îmbrăcat în costum național, aducând aminte de o tradiţie care, din păcate s-a cam pierdut prin părţile noastre.

Cu bucurie a­dâncă cei prezenţi au rostit sfânta bunavestire „Hristos a înviat!“, „Adevărat a înviat!“.

În ambianţa plină de lumină şi de pace a Sfintelor Paşti, se cuvine a-I mulţumi lui Dumnezeu pen­tru tot darul acestor zile frumoase şi pentru toată binecuvân­tarea pe care o revarsă neîncetat asupra noastră. Ne întărim în credinţă şi redescoperim că lumina lui Hristos este viaţa vieţii noastre.

HRISTOS A ÎNVIAT!PIC_4282PIC_4280

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus