Miere de albine în programul Laptele şi cornul

Un proiect de lege, semnat de trei sferturi dintre parlamentarii PSD, propune ca elevii din învăţământul primar de stat şi privat, dar și preșcolarii din grădinițele de stat și confesionale să primească, lunar, 350 de grame de miere polifloră. Potrivit proiectului de lege, mierea polifloră va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, şi va proveni exclusiv din stupinele autorizate. Parlamentarii semnatari, care probabil au afaceri în acest domeniu, au propus ca resursele financiare necesare să se asigure de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, iar pentru anul 2017 să se stabilească un plafon de 16.800.000 lei, sumele alocate rămase necheltuite urmând a se reporta pentru anul următor.

Propunerea legislativă modifică şi completează Legea nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional.

Propunerea legislativă a fost semnată, în calitate de co-iniţiatori, de 152 de parlamentari PSD. Proiectul de lege a fost depus joi în circuitul legislativ, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus