Mesaj profund al Î.P.S. TEOFAN, la slujba oficiată cu ocazia ZILELOR ORAȘULUI BOTOȘANI: Să-L rugăm pe Dumnezeu să ne dea putere să urmăm drumul parcurs de sfinți!

Duminică dimineață, la Biserica Sf. Gheorghe din municipiul Botoșani, câteva mii de credincioși au participat la manifestarea religioasă prilejuită de hramul patronului spiritual al orașului, Sf. Gheorghe.

Un sobor de preoți, în frunte cu I.P.S TEOFAN, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, au oficiat pe o scenă ridicată în curtea bisericii, lângă peisajul dezolant al schelelor care au putrezit în cele două decenii de când așteaptă să fie folosite pentru reabilitarea acestui sfânt locaș, Sfânta Liturghie. Au fost prezenți pe scena din curtea biserici și reprezentanți ai administrației locale în frunte cu primarul Cătălin Flutur, cu prefectul județului, Dan Șlincu și cu președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

Cuvântul I.P.S. TEOFAN, mitropolit al Moldovei și Bucovinei a fost o probă de erudiție în materie de teologie a înaltului prelat care a extras din martiriul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, și a recomandat credincioșilor prezenți un mesaj profund-demn de urmat în viața cea de toate zilele.

“Să-L rugăm pe Dumnezeu să ne dea putere să urmăm drumul parcurs de sfinți. Să ne ajute Dumnezeu ca în ciuda frigului să ne dea putere să simțim căldura duhului. Dumnezeu să ne ajute să redevenim biruitori pentru cele ale credinţei. Aţi ieşit biruitori din înfruntarea cu vremea puţin cam nepotrivită pentru acest anotimp şi să dăm slavă lui Dumnezeu pentru aceasta, urmând să fim atenţi în viaţă ce trebuie să biruim şi unde să ne lăsăm biruiţi. Că, uneori, după logica lumii, cel care este biruit este biruitor. Un mare părinte al Bisericii a spus aşa: biruitor nu eşti atunci când l-ai zdrobit cu puterea ta pe celălalt, biruitor nu eşti atunci când tu te bucuri şi altul se întristează de bucuria ta, biruitor nu eşti nici atunci când ai puterea să porunceşti întregii lumi, biruitor eşti atunci când alţii te răstingnesc şi tu îi ierţi, îi iubeşti şi te rogi pentru ei. Aceasta este biruinţa cea mare, greu de împlinit, dar singura care ne dă libertate lăuntrică, putere interioară şi curaj pentru a merge mai departe prin această lume. Aceasta înseamnă că biruitor este omul care iubeşte, biruitor este omul care iartă, biruitor este omul care nu se răzbună, biruitor este omul care nu cade în deznădejde, biruitor este omul care întoarce obrazul celălalt atunci când este lovit. Și chiar dacă cei din jur sau noi înşine avem sentimentul atunci când suntem puşi la pământ, adică la punct, prin răbdare şi stăruinţă, Dumnezeu ne dă putere ca victimă să fim mai biruitori decât călăii şi mai puternici decât ei. Cum de atâtea ori s-a întâmplat în istoria neamului nostru, în istoria Bisericii, în istoria lumii. Dumnezeu să vă aibă în pază pe toţi, să ne aibă în pază, să ne binecuvânteze cu al Său dar şi cu a Sa iubire de oameni”, a fost mesajul către credincioși al ÎPS Teofan.

La finalul slujbei, primarul Cătălin Flutur, după ce i-a mulţumit Î.P.S. TEOFAN, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei,pentru slujba arhierească susținută de 17 ani, în ziua de 23 aprilie, a făcut o declarație multașteptată. „Primăria, în parteneriat cu parohia Sfântul Gheorghe şi cu binecuvântarea Î.P.S. TEOFAN, a reuşit şi a depus proiectul pentru reabilitarea acestui frumos locaş de cult şi trebuie să îi mulţumesc părintelui paroh Mateciuc pentru tenacitatea cu care a crezut an de an că lucrul acesta se va întâmpla.  S-a întâmplat anul acesta. Este vorba de două milioane de euro care, sunt sigur, vor da viaţă bisericii, clopotniţei şi oraşului”, a declarat primarul Cătălin Flutur, în aplauzele celor prezenți.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus