Masă rotundă: Referendumul de revizuire a Constituției pentru căsătorie

Coalitia pentru Familie si Platforma Impreun organizează vineri, 21 Septembrie, ora 12, la Prefectura Botosani, sala Nicolae Iorga, masa rotundă cu tema: „Referendumul de revizuire a Constitutiei pentru casatorie”
Evenimentul îşi propune să aducă în dezbatere demersul de revizuire a Constitutiei, si anume a art. 48, alin 1, privinda definitia casatoriei, informarea in privinta necesitatii acestuia, cererea de sprijin pentru campania de informare.
Obiectivul general al mesei rotunde este asigurarea transparentei si colaborarii intre reprezentantii autoritatilor locale si societatea civila care sprijina acest demers.

În toamna anului 2015, „Coaliția pentru Familie”, o federație formată din câteva zeci de ONG-uri, a demarat o campanie de strângere de semnături în urma căreia să fie organizat un referendum prin care definirea căsătoriei ca fiind între un bărbat și o femeie să fie introdusă în Constituție. După numai câteva luni, în primăvara anului 2016, inițiatorii proiectului au depus la Parlament peste trei milioane de semnături ale românilor care susțin proiectul. Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie 2018, iar pentru ca această modificare să fie realizată, la vot trebuie să iasă peste 6 milioane de români.

 

La eveniment vor participa reprezentanţi ai autoritatilor locale, ai Primariei, domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, ai ONG-urilor cu responsabilităţi în domeniul protecţiei apărării drepturilor parentale, medici, reprezentanţi ai cultelor.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus