Manifestări dedicate Luceafărului, la Botoșani

Manifestări dedicate Luceafărului, la Botoșani

Manifestările dedicate împlinirii a 170 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei românești de la Botoșani, au debutat dimineață,descărcare cu o ședință a Consiliului municipal la care au participat o întreagă pleiadă de scriitori autohtoni dar și din Republica Moldova.

Cu această ocazie s-a votat proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani poetului Liviu Ioan Stoiciu, laureatul Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu” pe anul 2019,  Acesta a susținut apoi un discurs prin care a explicat circumstanțele în care a primit anul trecut premiul în absență.

Au fost depuse  jerbe de flori la statuia poetului de lângă Teatrul „Mihai Eminescu iar la Biserica Uspenia a avut loc un Te Deum.

Nominalizații din acest an la Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” sunt scriitorii: Vasile Dan, Nichita Danilov, Marian Drăghici, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Matei Vișniec, Cassian Maria Spiridon, Lucian Vasiliu.

Manifestările vor continua de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoşani, unde va avea loc Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu“ – Opera Omnia, urmat de un recital extraordinar susţinut de artistul Harry Tavitian, prezentator fiind actorul Răzvan Amitroaei.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus