Managerul societății  Maxim Special Construct pledează pentru reînființarea învătământului profesional, cu susținere din partea antreprenorilor

Managerul societății Maxim Special Construct pledează pentru reînființarea învătământului profesional, cu susținere din partea antreprenorilor

Recent, cunoscuta societate de construcții Maxim Special Construct Botoșani și-a diversificat serviciile oferite clienților, pe lângă lucrările de construcții mai nou fiind oferită și tâmplărie PVC la cele mai avantajoase prețuri.

Deschiderea acestui nou serviciu s-a făcut cu eforturi importante din partea managerului societății, ec. Maricel MAXIM, fiindcă de pe piața muncii au dispărut meseriașii, absolvenții școlilor profesionale pregătiți pentru cele mai diverse meserii. O bună parte dintre ei muncesc acum în străinătate iar generații tinere nu s-au mai format.

          „Abordarea acestei noi activități a presupus un fort însemnat din partea noastră, în primul rănd îon alcătuirea echipei de specialiști în domeniu. Fiindcă nu poti să pornești la drum fără a avea alături câțiva oameni bine pregătiți profesional, pe carfe să te bazezi ca fac lucrări de calitate și pe care îi găsesti astăzi foarte greu. Dispariția școlilor profesionale se resimte în mai toate domeniile de activitate. Soluția de a pregăti încă de pe băncile școlii în diverse meserii este învătământul dual sau profesional. Eu, ca om de afaceri, mă ofer să susțin timp de doi ani pregătirea în școală a unei clase de elevi pentru o meserie, suportând cheltuielile cu prestația cadrelor didactice și chiar dând elevului o mică bursă lunară. Condiția mea e ca după absolvirea școlii acesta să lucreze timp de trei ani la firma mea, Fiindcă orele de atelier din școală nu sunt suficiente el își va desăvârși astfel și pregătirea profesională. Evident, această pregătire trebuie făcută pe baza unui contract cu clauze, penmtru ca elevul să își onorează responsabilitățile” - ne-a declarat dl. MAXIM.

Acest model de colaborare al unor antreprenori cu instituțiile de învătământ ar putea deveni viabil și ar crea noua generație de meseriași. Cum de câțiva ani se tot vorbește despre reînființarea învăţământului profesional dar nimic concret nu s-a făcut în această direcție, e clar ca la mijloc e nevoie de o voință politică care, din păcate, nu se manifestă.

16

 

maximInformatii suplimentare pot fi obtinute la numarul de telefon 0741 479 625 sau pe site-ul societatii http://www.credit-imob.ro/.

Societatea Maxim Special Construct a fost infiintata in anul 2007 si are urmatoarele domenii de activitate:
* Constructii civile, industriale si agricole;
* Lucrari de instalatii termice, sanitare si electrice;
* Lucrari de hidroizolatii si izolatii termice;
* Locuinte unifamiliale in sistem vila;
* Amenajari interioare;
* Lucrari de renovare si reparatii la constructii civile si industriale;

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus