Managementul fostelor unităţi comuniste – o ruşine naţională

Loteria Română

Existenţa Companiei Naționale Loteria Română este pusă în pericol de managementul defectuos asigurat în ultima perioadă de către persoanele mandatate să o facă, afirmă, într-un comunicat transmis presei, reprezentanții Sindicatului Național “Loteria Română”. “Realizarea îndrăznețelor, dar posibilelor obiective este pusă în pericol de managementul defectuos asigurat în ultima perioadă de către persoanele mandatate să o facă, starea de degringoladă existentă și care persistă de o lungă perioadă de timp fiind alimentată în principal de ambiții și interese politice”, subliniază sursa citată. În context, reprezentanții sindicatului se declară îngrijorați cu privire la realizarea unor obiective strategice precum asigurarea continuității activității prin implementarea noului sistem loteristic care să înlocuiască sistemul învechit folosit în prezent, creșterea cifrei de afaceri, menținerea unui nivel al profitabilității anuale peste limita de alarmă sau creșterea gradului de vizibilitate și penetrabilitate a loteriei și a produselor loteristice.

Poşta Română

Directorul interimar general, Elena Petraşcu a declarat că va desfiinţa 56 de posturi de conducere, acuzând totodată faptul că organigrama Poştei este supraîncărcată din cauza sistemului PCR (Pile, Cunoştinţe, Relaţii – pentru cei născuţi după 1989). “În cele patru luni de mandat am de gând să fac capitalizarea Poștei Române. Știu exact în ce am intrat. Știu că sunt foarte multe de rezolvat. Sunt femeie, dar dacă voi considera că trebuie să am ceva să fiu și bărbat, voi fi și bărbat. Am venit cu o propunere de organigramă pentru reducerea funcțiilor de conducere. Astfel, la ora actuală există 102 posturi de conducere, dintre care 13 directori, iar restul șefi de departamente, șefi de direcții. Am știut că organigrama Poștei Române este umflată. Atunci, vor fi reduse 56 de posturi de conducere. Foarte multe posturi sunt organizate din detașări. Au fost detașați oameni la ANCOM, la compania de drumuri etc.”, a declarat ea.

Directorul interimar al Poștei Române a explicat că persoanele detașate vor fi rechemate la post în companie, iar ulterior se va face o analiză a beneficiilor aduse în urma detașărilor.

Elena Petrașcu a fost numită director general interimar al CNPR la începutul acestei luni, când Consiliul de Administrație (CA) al companiei a aprobat revocarea directorului general interimar Rareș Stanciu. Tot în acea ședință a fost aprobată și noua organigramă a CNPR, prin care au fost desființate 56 de posturi de conducere (la nivel central), reprezentând o economie de 424.000 de lei lunar la salariile de bază și 92.000 de lei lunar la indemnizațiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei. CNPR este deținută de statul român, prin MCSI, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea, în proporție de 25%

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus