Maestrul Nicolae Botgros, la primirea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani: ”Această zi istorică va intra nu numai în sufletul meu, ci și în sufletul tuturor cetățenilor din republica noastră, în sufletul românilor”

Maestrul Nicolae Botgros, la primirea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani: ”Această zi istorică va intra nu numai în sufletul meu, ci și în sufletul tuturor cetățenilor din republica noastră, în sufletul românilor”

Miercuri la Primăria municipiului Botoșani a fost zi de sărbătoare. Profitând de faptul că Nicolae Botgros a ajuns la Botoşani, pentru a susţine cu Orchestra „Lăutarii”, un spectacol organizat de ”Fetele de la Botoşani”, edilul șef al municipiului l-a invitat pe distinsul artist să intre în posesia titlului de de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani, conferit în urmă cu doi ani.

Nicolae Botgros a primit această distincţie la propunerea lui Ştefan Dodiţă, preşedintele Fundaţiei „Nicoară” Botoşani.

La festivitate, primarul Cătălin Flutur, în postura de gazdă, a declarat:” Suntem onorați că suntem gazdele Dvs. în această zi, de care sperăm să vă amintiți cu plăcere peste ani. De astăzi să considerați Botoșaniul un alt oraș al Dvs. în care să vă fie drag să poposiți și să cântați împreună cu marile nume ale muzicii populare de pe ambele maluri ale Prutului”.

Un Laudatio pentru maestrul Nicolae Botgros a fost prezentat de către muzeograful Ana Coşereanu-Florescu , care a declarat: „Nu cred că sunt mulți români cărora să nu le fie cunoscut numele Nicolae Botgros, întrucât acesta este asociat cu ceea ce înseamnă melosul popular al tuturor celor care, indiferent de ce parte a Prutului se află, simt românește. E un nume care stă alături de cel al poetului patriot Grigore Vieru şi al familiei Ion şi Doina Aldea Teodorovici, românii care au trecut deja Styx-ul spre a cânta şi acolo despre bucuria şi sansa de a fi român.”

Edilul șef al municipiului l-a prezentat pe distinsul oaspete în cuvinte la fel de laudative: „Talentul său de a da viață melodiilor şi orchestrelor, dărâmă granițele dintre țările noastre și nu numai. Nu cred că există cineva care să nu vibreze atunci când aude toți interpreții de muzică populară români acompaniați de Orchestra Națională de Muzică Populară ”Lăutarii” din Chișinău, la conducerea căreia se află maestrul Botgros, o unire muzicală care merge la sufletele  tuturor.” Acesta a citit hotărârea de Consiliu Municipal de acordare a distincției și i-a înmânat maestrului Botgros placheta, îmbrățișându-l.

Maestrul Nicolae Botgros a declarat că dedică această distincție tatălui său, apreciind că această zi este pentru domnia sa, dar și pentru toți românii, una istorică: „Este un moment emoționant pentru toată familia mea, pentru toată republica mea, pentru această onoare mare și cinste pentru familia mea, pentru tot ce am făcut eu în anii aceștia. Aici, la Botoșani, sunt onorat, și-mi pare bine că anume aici la Botoșani, unde  tot meleagul este plin de mari valori culturale pe care noi le cunoaștem foarte bine. În toată cariera mea, cred că tot arealul românesc cultural artistic de muzică populară a cântat cu Orchestra ”Lăutarii”. Mă închin părinților care mi-au dat viață, fraților care mai sunt în viață, mă închin în fața dvs. și vă mulțumesc din suflet. Această zi istorică va intra nu numai în sufletul meu, ci și în sufletul tuturor cetățenilor din republica noastră, în sufletul românilor”.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus