Luna mereu surprinzătoare

Date luate de sonda japoneză de observație lunară SELENE au confirmat existența unei grote subterane pe suprafaţa lunii, care se presupune că este un fost tunel de lavă vulcanică, vechi de 3,5 miliarde de ani, cu o lățime de 100 de metri și o lungime de 50 km. Situat sub zona colinelor Marius, acest uriaș tunel i-ar putea proteja pe astronauți de variațiile puternice ale temperaturii și de radiațiile periculoase la care ar fi expuși pe suprafața lunară, a precizat aceeaşi sursă.

Japonia a anunțat în iunie că intenționează să trimită un astronaut pe Lună în jurul anului 2030, ceea ce ar fi o premieră pentru această țară, ai cărei astronauți s-au limitat până acum la sejururi pe Stația Spațială Internațională (ISS). Proiectul constă inițial în participarea la o misiune a NASA, vizând construirea unei stații spațiale pe orbita din jurul Lunii în anul 2025. SUA vor să se întoarcă pe Lună în cadrul unui program pe termen mai lung vizând trimiterea de astronauți pe Marte în jurul anului 2030, cu concursul altor agenții spațiale.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus