Ludovic Orban spune că alegerile parlamentare vor avea loc în 6 decembrie și îi critică dur pe judecătorii CCR: Nu se mai poate așa, trebuie schimbați politrucii de la Curtea Constituțională

Ludovic Orban spune că alegerile parlamentare vor avea loc în 6 decembrie și îi critică dur pe judecătorii CCR: Nu se mai poate așa, trebuie schimbați politrucii de la Curtea Constituțională

Premierul Ludovic Orban s-a dezlănțuit, joi seara, la adresa Curții Constituționale, criticându-i în termeni duri pe judectori pentru decizia de a lăsa la latitudinea Parlamentului fixarea datei alegerilor parlamentare.

 „Această instituție trebuie schimbată și curătață de politrucii care se află acolo doar ca să răspundă comenzilor politice”, a tunat Orban, în emisiune la Digi24.

Premierul a subliniat că din punctul său de vedere, data privind organizarea alegerilor Parlamentare răme stabilită în 6 decembrie.

„Noi  (Guvernul – n.red) am stabilit data aegerilor în 6 decembrie, potrivit legilor în vigoare și în conformitate cu prevederile constituționale. Mandatul parlamentarilor expiră în 20 decembrie (…) Prelungirea mandatelor nu se poate face în orice condiții, de aceea spun că decizia Curții Constituționale mi se pare abracadabrantă. Este o încălcare flagrantă a Constituției. Trebuie schimbat ceva! Chiar nu se mai poate așa. Trebuie schimbată componența Curții, trebuie să intre numai magistrați cu cariere  în spate, nu oameni care au făcut politică și care sunt numiți acolo doar ca să răspundă la comenzi politice”, a spus Orban.

Orban acuză CCR și pentru modul în care s-a extins epidemia de Covid, sugerând că dacă nu s-ar fi creat acel vid legislativ (CCR a anulat măsurile prin care se aplicau sancțini pentru încălcarea regulilor de distanțare), oamenii ar fi rămas precauți.

 „Multe din decizii vin împotriva intereselor fundamentale ale României, vă dau numai un exemplu – decizia legată de lipsirea autorităților sanitare și a Guvernului de orice mijloc de a opri răspândirea virusului, care a provocat o creștere, cea mai spectaculoasă creștere a numărului de cazuri”, a spus Orban la Digi24.

Conform ultimei decizii a CCR, alegerile parlamentare pot fi amânate cu 3 luni, până în martie, dacă Parlamentul adoptă o astfel de Hotărâre și dacă președintele Klaus Iohannis alege să o promulge.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus