Lucrările Comisiei senatoriale pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, la Botoșani – în prezența ministrului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe

Lucrările Comisiei senatoriale pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, la Botoșani – în prezența ministrului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe

Vineri, în prezența ministrului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, la Botoșani s-au desfășurat lucrările Comisiei senatoriale pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic, al cărei președinte este senatorul Costel Șoptică.

Au fost prezenți directorul general al Administrației Naționale Apele Române, Ervin Molnar, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Ion Codruț Bâlea, președintele Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Marian Lixandru. Acestora li s-au alăturat senatorii Ioan Simionca, Lucian Trufin, Eugen Gioancă și Cătălin Daniel Fenechiu precum și conducători de deconcentrate din județele Botoșani, Iași și Suceava.

Prefectul Alexandru Colbu i-a salutat pe cei prezenți, declarând că ”județul are   nevoie de investiții, având multe resurse, pe lângă resursa umană, fiind cea naturală, Botoșaniul fiind al doilea județ ca suprafață de luciu de apa de pe teritoriul României.”                                                                                               

   Primarii prezenți au ridicat diverse probleme având ca subiect cu precădere sistemul integrat de management deșeuri care s-a dovedit neperformant dar și păgubos și poluator. Reprezentanții asociațiilor de pescuit și vânători sportivi au solicitat o serie de modificări legislative care să diminueze actele de braconaj.

Ministrul Costel Alexe a apreciat eficiența acestor întâlniri zonale, opinând că ”ar fi ideal, într-un viitor apropiat, fără să politizăm, indiferent de cine va conduce Guvernul, să facem și o ședință de Guvern la Botoșani. Și nu doar la Botoșani, ci în mai multe județe din această regiune, care trebuie să recunoaștem că este mult mai pribegită”.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus