Lucrări penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, întocmite de poliţiştii de frontieră

Lucrări penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, întocmite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări pe numele a doi cetăţeni români care au încălcat prevederile legale prevăzute pe linia regimului circulației rutiere.

 

*În data de 24 februarie a.c., în jurul orei 21.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari – I.T.P.F. Iași au oprit pentru control, pe raza localităţii Zaboloteni, județul Iași, un tractor marca NEOLAN, care avea ataşată o remorcă tip cisternă, fără număr de înmatriculare sau înregistrare, condus de cetățeanul român C.A. în vârstă de 50 de ani.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că remorca nu este înregistrată sau înmatriculată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

*În data de 24 februarie a.c., în jurul orei 14.40, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor specifice, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, cetăţeanul român P.I., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

La solicitarea poliţiştilor de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere, valabil pentru categoriile A ,B, C, cu însemnele autorităţilor din Bulgaria. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Totodată, colegii noştri au mai stabilit faptul că bărbatul are dreptul de a conduce anulat.

Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că i s-a anulat dreptul de a conduce autovehicule de către autorităţile române, în anul 2006. Totodată, acesta a mai menționat că a procurat permisul prezentat la control de la o persoană ale cărei date nu le cunoaşte, plătind suma de 700 de euro și a recurs la această metodă deoarece a încercat de mai multe ori să obţină permisul de conducere, dar nu a reuşit să promoveze examenul.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis la finalizare fiind dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus