Lecție de istorie pentru tineri, la 150 de ani de la nașterea lui Nicolae Iorga

Lecție de istorie pentru tineri, la 150 de ani de la nașterea lui Nicolae Iorga

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la nașterea istoricului Nicolae Iorga, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a inițiat un dialog simbolic între generații, printr-o întâlnire între Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici si un grup de tineri preocupați de trecutul istoric al țării noastre.

Timp de o oră, elevii au putut afla lucruri interesante despre viața marelui istoric. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui dialog între generații și a marcat Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale, care are loc, în fiecare an, în luna noiembrie.

Evenimentul se află la cea de-a 3-a ediție și face parte dintr-un amplu proiect național, ințiat de Fundația Dan Voiculescu în 2019, care are ca scop promovarea valorilor naționale.

Anul acesta, Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale i-a fost dedicată lui Nicolae Iorga. Personalitatea excepțională a marelui istoric a fost subliniată de Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, în cadrul unui dialog între generații. Elevii Colegiului Național ”Elena Cuza” și ”Matei Basarab” au ascultat, cu emoție și interes, povestea celui care a scris Istoria României.

”Valorile Naționale sunt personalitățile care, prin meritele lor, prin activitatea lor, prin comportamentul lor, au contribuit la siguranța națională, la dezvoltarea economică, la creșterea patrimoniului cultural, la sporirea prestigiului țării”, a declarant Academician Constantin Bălăceanu Stolnici.

Academicianul Bălăceanu Stolnici i-a ajutat pe tineri să înțeleagă mai bine personalitatea extraordinară a lui Nicolae Iorga și rolul acestuia în cultura și istoria poporului român.

Alături de ei a fost și Alexandru Scorțar, cel mai tânăr istoric al României, care, la doar 10 ani este ghid voluntar pentru cei mici la Muzeul Național de Istorie. De 3 ani, Alex este și membru al Clubului de Excelență al Fundației dan Voiculescu. Iubește istoria și știe totul despre Nicolae Iorga.

Prin organizarea acestui eveniment Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dorește să încurajeze tinerii să descopere valorile naționale și să le folosească drept modele, pentru a putea construi solid și responsabil viitorul acestei țări.

Întâlnirea simbolică dintre generații a avut loc la Institutul National de istorie ”Nicolae Iorga”.

mail2

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus