Lăsați deoparte orgoliile politice și personale!

Zilele trecute, primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a fost provocat de lucrători din presă să comenteze încetarea mandatului de președinte al Consiliului Județean a lui Florin Țurcanu.

Sesizând că această schimbare din administrația judeţeană poate fi punctul de pornire al unei etape faste, de colaborare fructuoasă, în folosul comunităţii botoşănene, între primăria municipiului şi Consiliul Judeţean- lucru care nu s-a întâmplat din 2012 încoace- edilul şef al Botoşanilor a făcut o declarație cu bătaie lungă. Sper totuşi ca maturitatea politică să învingă şi să avem un an de linişte şi construcţie şi în municipiu şi în judeţ. Pentru că împreună vom putea să aducem fonduri în municipiul şi în judeţul Botoşani. Am speranţa că voi avea o colaborare mult mai bună cu noul preşedinte al Consiliului Judeţean, care să înţeleagă că dincolo de orgoliile politice şi personale sunt interesele judeţului şi municipiului”-a spus printre altele Ovidiu Portariuc.

Cu alte cuvinte, ca om politic acesta le-a cerut colegilor politicieni să renunțe, măcar în acest ultim an până la viitoarele alegeri, la orgoliile personale și politice, la acțiunile demolatoare și să construiască.

Pentru că realitatea este cruntă. Conflictele din Consiliul municipal și atacurile virulente în mass-media au compromis la Botoșani partidele politice. Oamenii sunt profund dezamăgiți de majoritatea politicienilor locali, de circul mediatic pe care îl întrețin cu bună știință. Nu e nevoie decât să deschizi un post local de televiziune sau să parcurgi un site de știri și fauna politică locală te și otrăvește. Descoperi la unii așa-ziși oameni politici-în declarațiile pe care le fac, aroganță, tupeu, viclenie, mediocritate, șarlatanie etc. și intuiești în spatele lor interesul personal și corupția.

Apelul lui Ovidiu Portariuc în postura de tânăr politician în ascensiune, este un apel de bun simț care vine într-un moment propice unei schimbări în bine pentru comunitatea botoșaneană.

Strategia de dezvoltare a municipiului până în anul 2020, ce poate fi consultată în proiect pe site-ul Primăriei municipiului Botoșani, cuprinde o serie de obiective ambițioase care, realizate, vor contribui la ridicarea standardului de viață al botoșanenilor. Vă invit să lecturați această strategie concepută de către edilii municipiului și să observați că nu este proiect care să nu aibă efecte pe termen lung asupra vieții cotidiene, începând de la modernizarea transportului local cu tramvaiul, reconfigurarea infrastructurii urbane din marile ansambluri de locuințe și construirea de locuințe pentru tineri, până la un pachet de proiecte ambițioase în colaborare cu vecinii noștri suceveni, pentru dezvoltarea Arealului Urban Botoșani-Suceava.

Tot acest volum uriaș de muncă pe care trebuie să-l facă aparatul Primăriei cu concursul unor instituții ale statului, pentru materializarea acestor proiecte, presupune crearea unui climat de muncă care să nu fie tulburat de noi bătălii politice.

Pe de altă parte, mai multe proiecte ale Consiliului Județean, aflate pe rol, așteaptă finalizarea. Cel privind sistemul integrat al managementului deșeurilor, derulat cu fonduri europene, are prioritate. După ce vara anului trecut a fost terminat depozitul de la Stăuceni, proiectul a stagnat. Acum, prin aprobarea procedurii de licitație pentru atribuirea operării la acest depozit, urmează desemnarea operatorului de salubritate. Chestiunea este foarte delicată și ar trebui și poate fi rezolvată în favoarea județului nostru! Înstrăinarea afacerii cu gunoiul menajer-lucru foarte posibil din moment ce lucrarea participă la o licitație națională- ar crea pe plan județean o pierdere importantă.

Iată numai un obiectiv la care executivul Primăriei municipiului și conducerea Consiliului Județean ar trebui să colaboreze. Dar mai sunt multe altele…

Revenind la apelul primarului Ovidiu Portariuc, reacțiile opozanților politici întârzie și foarte probabil că nici nu vor fi declarative ci se vor manifesta prin diverse atitudini.

Gheorghe Sorescu-devenit președinte interimar al Consiliului Județean- și Cristian Achiței, în postura de vicepreședinte, oameni de cu totul altă factură față de cel care le-a fost șef, înainte de toate buni profesioniști, dar și politicieni cu experiență, pot găsi ușor căi de comunicare și colaborare cu administrația municipiului, cu primarul Ovidiu Portariuc.

Numai să fie lăsate deoparte orgoliile politice și personale!

                                                                                        Vasile TIMOFCIUC

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus