La volan, fără permis de conducere și sub influența alcoolului

La data de 21.04.2014, în jurul orei 18.45, a fost depistat în trafic, pe DN 24 C, în comuna Ripiceni, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un tânăr de 28 ani, din satul Guranda, comuna Durnești, judeţul Botoșani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus