Invazie de mizerie, turmă de câini şi şobolani în municipiul capitala de județ

Avem mândria de a fi locuitorii unui oraş reşedinţă de judeţ şi pentru asta cerem drepturi, respect şi onoarea cuvenită, iar dacă locuim la casă şi avem curte, pretenţiile cresc fiindcă suntem gospodari.

Natura ne respectă şi se încăpăţinează să ne ofere din belşug un mediu sănătos şi pe măsura gradului de civilizaţie pe care l-am dobândit.

Odată cu topirea zăpezii au apărut semnele civilizaţiei anului 2016 , drept pentru care Serviciul Protecţia Mediului din carul Poliţiei Locale Botoşani au demarat trei misiuni de control şi evident sancţionarea celor certaţi cu legile bunului simţ.

În acest sens pe strada Vîrnav din municipiu au fost surprinşi 7 locatari care au abandonat gunoiul menajer în coşurile amenajate de municipalitate pe trotuarul aferent. Setea şi forţa de a îndesa „produsul civilizaţiei”, a condus în nenumărate rânduri la distrugerea acestor coşuri, drept pentru care trei persoane au fost sancţionate cu amendă în cuantum de 100 lei fiecare.

La intersecţia străzilor Petru Rareş cu Miron Costin, peisajul văii Dresleuca este afectat de o „curte gospodărească”, ornată cu lăzi, lădiţe, umbrele şi alte acareturi desprinse din peisajul unei veritabile gropi de gunoi. Ca să fie îndeplinite condiţiile de curte se poate observa existenţa a 20 câini şi chiar şobolani ce se plimbă nestingheriţi prin zona de influenţă. Locatarul riscă acum o sancţiune cu amendă între 400-1.000 lei

Lovitura de graţie o primim pe strada Bujorului nr.11 unde numitul I. Ioan a transformat curtea, dar şi domeniul public într-o veritabilă platformă de deşeuri din plastic şi carton. Cele trei sancţiuni primite în cuantum de 300 lei fiecare, nu a descurajat „afacerea distinsului botoşanean”.

Facem un apel la oamenii de buna credinţă să ne informeze despre situaţii asemănătoare, fiindcă numai împreună vom putea menţine un oraş curat, verde şi european- a declarat Ioan ONUŢU, director executiv Poliţia Locală Botoşani.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus