Întâlnire de lucru cu participarea firmelor interesate  de domeniul bioeconomiei, organizată la Botoșani

Întâlnire de lucru cu participarea firmelor interesate de domeniul bioeconomiei, organizată la Botoșani

În cadrul parteneriatului Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, marți 28 august, orele 10,00, la sediul Primăriei Botoșani va avea loc o întâlnire de lucru cu participarea firmelor interesate de domeniul bioeconomiei. Obiectivul principal îl constituie analiza oportunităților de dezvoltare în acest domeniu în arealul Suceava-Botoșani. Acestor firme urmează să li se prezinte oportunitățile de finanțare din fonduri nerambursabile, pe care acestea le pot accesa în vederea dezvoltării și creării de noi locuri de muncă.

Clusterul a fost constituit în luna noiembrie 2016 și care are ca misiune asumată dezvoltarea economică a arealului Suceava-Botoșani, prin valorificarea potențialului existent la nivelul celor două județe și crearea de noi locuri de muncă. Clusterul vizează, pe termen scurt și mediu, implementarea unor proiecte cu finanțare din fonduri nerambursabile și din alte surse, în beneficiul membrilor asociați, respectiv IMM-urile din domeniul industriei bioeconomiei din cele două județe, Camerele de Comerț și Industrie Suceava și Botoșani, Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Botoșani, precum și al Universității Ștefan cel Mare Suceava – cu rol primordial în funcționarea clusterului, dacă avem în vedere experiența și rezultatele obținute în sfera cercetării și inovării din industria alimentară și nu numai.

În cadrul Clusterului, până la această dată a fost aprobată inițierea demersurilor de constituire a Parcului Industrial Bucovina I, care va funcționa în arealul Centrului Economic Bucovina Suceava, situat în vecinătatea Aeroportului Internațional Ștefan cel Mare, Clusterul Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani urmând a fi unul dintre rezidenții acestui parc industrial. În prezent, parcul industrial se află în etapa de constituire, domeniile de activitate ale acestuia urmând a fi stabilite și în funcție de cererea existentă.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus