Infracţiuni rutiere cercetate de poliţişti

Infracţiuni rutiere cercetate de poliţişti

La data de 11.01.2020, poliţiştii oraşului Darabani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Havârna, au oprit pentru control un autoturism condus de o tânără de 19 ani, din aceeaşi localitate.

Cu ocazia verificărilor, a rezultat că aceasta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, tânăra a declarat că autoturismul i-a fost încredinţat de către un tânăr de 19 ani, care se afla în vehicul, în calitate de pasager.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, respectiv încredinţarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere.

 

La data de 11.01.2020, un echipaj al Secţiei Rurale nr. 1 Botoşani aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Ipoteşti a observat un autoturism care a intrat în coliziune cu parapeţii metalici de pe marginea drumului, procedând la oprirea acestuia.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 21 de ani, din comuna Mihai Eminescu, iar cu ocazia verificărilor a rezultat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cu ocazia testării alcoolscopice, rezultatul a fost negativ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

 

La data de 12.01.2020, poliţiştii Biroului Rutier Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe bulevardul M. Eminescu, au efectuat semnal de oprire pentru două autoturisme care circulau cu viteză, unul în spatele celuilalt, dinspre strada Marchian către strada N. Iorga.

Întrucât conducătorii autoturismelor respective nu s-au conformat semnalelor poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea acestora, până în zona pădurii Rediu, unde unul dintre cele două vehicule a fost blocat în trafic.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 24 de ani, din comuna Albeşti. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Totodată, el a declarat poliţiştilor că al doilea vehicul era condus de fratele său, în vârstă de 21 de ani.

Cu ocazia verificărilor a rezultat că bărbatul de 24 de ani figurează cu permisul de conducere suspendat.

Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 580 de lei, fiecare, pentru neoprire la semnal, în cauză fiind întocmit şi un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

 

  •  

La data de 12.01.2020, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada N. Iorga, au oprit pentru control un autoturism, întrucât avea montate pe geamurile laterale din faţă folie de culoare închisă.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 20 de ani, din comuna Coşula, iar cu ocazia verificărilor în bazele de date a rezultat că acesta figurează cu permisul de conducere reţinut.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis, fiind aplicată şi o sancţiune contravenţională în cuantum de 1.305 lei.

 

  •  

La data de 12.01.2020, un bărbat de 80 de ani, care se deplasa în calitate de conducător auto pe strada Pacea din municipiul Botoşani, a surprins şi accidentat o femeie de 83 de ani, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.

În urma impactului, a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul coiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

La data de 12.01.2020, Poliţia municipiului Botoşani a fost sesizată de un bărbat de 38 de ani cu privire la faptul că i-a fost avariat autoturismul ce se afla parcat regulamentar.

Echipajul de poliţie deplasat la locul incidentului a constatat că aspectele sesizate se confirmă, iar la aproximativ 300 de metri de locul respectiv a fost găsit un autoturism abandonat pe carosabil, ce prezenta avarii la partea din faţă.

În scurt timp, la faţa locului s-a prezentat un tânăr de 29 de ani, din municipiul Botoşani, care a declarat că el este conducătorul vehiculului şi că a provocat avaria respectivă.

Cu ocazia testării alcoolscopice, a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea probelor biologice de sânge.

 

 

 

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus