Infracţiuni la regimul rutier, constatate flagrant de către poliţişti

La data de 16.10.2014, în jurul orei 15.50, a fost depistat în trafic, pe DE 58, în localitatea Hudum, comuna Curteşti, un autoturism condus de un bărbat de 45 ani, dun municipiul Botoşani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat; acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 gr/l alcool pur în sânge.

*

Ieri, 16.10.2014, în jurul orei 21.00, Postul de Poliţie Cândeşti a fost sesizat printr-un apel de urgenţă, de către un bărbat din localitatea Talpa, comuna Cândeşti, cu privire la faptul că în şanţul de la marginea unui drum comunal, se află un autoturism al cărui conducător auto s-ar afla sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au depistat la faţa locului un bărbat de 52 ani, din comuna Cândeşti. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior a fost condus la Spitalul Municipiului Dorohoi, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză continuă cercetările, urmând să fie propusă soluţie procedurală.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus