Infracțiuni la regimul rutier

Infracțiuni la regimul rutier

               La data de 09.08.2020, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ 207 N, în localitatea Orășeni Deal, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani din comuna Curtești, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Deși, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice, motiv pentru care în cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de probe biologice de sânge.

 

La data de 09.08.2020, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza municipiului Botoșani, au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din municipiu.

Întrucât acesta avea un comportament suspect, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul aloooltest și, ulterior cu aparatul DrugTest, însă barbatul a refuzat.

De asemenea, acesta a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau a substanțelor psihoactive din organism.

Cu ocazia controlului autoturismului, în interiorul acestuia a fost identificată o țigaretă confecționată artizanal și un dipozitiv pentru mărunțit, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de refuz de prelevare de mostre biologice și deținerea de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, urmând ca în funcție de rezultate să se dispună măsuri procedurale.

 

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus