Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, constatate de poliţiştii de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat în trafic, la sfârşitul săptămânii trecute, trei conducători auto care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere sau au prezentat la control documente falsificate.

 

* În data de 17 martie a.c., în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au identificat, în localitatea Dorohoi, judeţul Botoşani, un autoturism marca Iveco Fiat, înmatriculat în Italia.

La volanul autoturismului se afla cetăţeanul român Gheorghe C., de 20 de ani, domiciliat în judeţul Suceava. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea poliţei de asigurare auto tip carte verde şi a certificatului de inspecţie tehnică periodică, motiv pentru care au condus persoana şi autoturismul la sediul sectorului.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate la control nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond a unora autentice, fiind false total.

Bărbatul a declarat că în luna decembrie 2016 a cumpărat autoturismul de la un bărbat, contra sumei de 1500 de euro, fără a avea cunoştinţă că documentele maşinii sunt false.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.

* În data de 19 martie a.c., în jurul orei 14.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au oprit în trafic, în localitatea Bordei, judeţul Botoşani, un autoturism marca Volkswagen Touran, cu numere de înmatriculare provizorii.

La volanul autoturismului se afla cetăţeanul român Ionel M., de 35 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani.În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că atât autorizaţia de circulaţie provizorie precum şi cartea de asigurare prezentate pentru autoturism sunt expirate. De asemenea, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere.

* În data de 19 martie a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit, în localitatea Vlădeni, judeţul Botoşani, un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Bulgaria.

Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră şi a continuat deplasarea. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, acesta fiind oprit în câteva minute. Bărbatul aflat la volanul maşinii a refuzat să se legitimeze, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au condus persoana şi autoturismul la sediul sectorului.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul este cetăţeanul român Raul B., de 24 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus