Incompetență păguboasă la Consiliul Judeţean Botoșani * După ECO-SAL și S.C.PARC INDUSTRIAL va intra în dizolvare

Cea mai păguboasă administrare a banului public de după 1989 se dovedește a fi la Botoșani activitatea Consiliului Județean ales după alegerile din anul 2012. După ce a decis în 2013 înființarea a două societăți comerciale cu rol de revitalizare economică a județului, prin atragerea de fonduri proprii la bugetul judeţului, respectiv PARC INDUSTRIAL și ECO-SAL, acesta se vede nevoit să dizolve aceste structuri care au cheltuit nesăbuit banul public.

ECO-SAL s-a dorit a fi o firmă prin care să fie asigurată salubrizarea judeţului, șefii de la Consiliul Județean sperând ca aceasta să câştige licitaţia privind administrarea Depozitului Ecologic de Deşeuri de la Stăuceni care va gestiona gunoiul judeţului. Aceasta a avut şapte angajaţi dintre care doi directori, o secretară, trei cenzori şi un membru al consiliului de administraţie remunerat. După un an de zile s-a obținut licenţa de funcţionare în domeniul gestionării şi operării cu deşeuri dar firma înregistra deja pierderi semnificative. În 2015 aceasta a intrat în faliment. Fără să facă mai nimic ECO-SAL a plătit timp de doi ani salariile angajaților, dintre care doi directori.

După acest eșec, în cadrul şedinţei ordinare de joi, consilierii județeni i-au acordat un mandat special administratorului public al judeţului, Radu Judele, de vot si de semnătură în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Parc Industrial în ceea ce priveşte realizarea procesului de dizolvare şi lichidare și a celei de-a doua societăți înființate de Consiliul Județean.

Aceasta hotărâre vine ca urmare a demisiei conducerii executive a societății, precum și a Consiliului de Administrație, dar și a faptului că deși Primăria Bucecea s-a oferit să pună la dispoziția societății un spațiu destinat parcului industrial, “nu a fost identificat un portofoliu de rezidenţi, respectiv societăţi comerciale, organisme neguvernamentale, instituţii de cercetare ori altele asemenea, interesate să-şi desfăşoarea activitatea în cadrul SC Parc Industrial”.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus