“ÎN PRAG DE PRIMĂVARĂ”, EDIŢIA A IV-A ATELIERE CREATIVE DE CONFECŢIONAT MĂRŢIŞOARE ŞI FELICITĂRI

 

Secţia de Artă plastică – Etnografie a Muzeului Judeţean Botoşani organizează, la Muzeul de Etnografie, din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 50, Botoşani, în perioada 18 februarie –   1 martie 2019, între orele 8.00 – 16.00, atelierele creative intitulate „În prag de primăvară”.

Adresându-se publicului de toate vârstele, proiectul nostru, aflat la a IV-a ediție, duce participanții în lumea uitată a mentalului rural, într-o perioadă considerată a fi încărcată de sacralitate negativă. Obiceiul purtării mărțișorului era văzut ca modalitatea cea mai eficientă de a pune sub protecție persoanele sensibile.

Activitatea culturală „În prag de primăvară” oferă publicului ocazia de a înțelege importanța și simbolistica mărțișorului, dar și de a deprinde tehnici de confecționare a acestuia.

Pentru participarea la ateliere este necesară achitarea taxei de intrare, în valoare de 2 lei (pentru grupuri şi copii). În vederea asigurării fluenţei activităţilor, va rugăm să faceţi programări la numărul de telefon: 0231.515506.

 

Maria – Laura Tocariu – Muzeu de Etnografie Botoşani

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus