In memoriam – Ing. DUMITRU CHIRIACESCU

Fostul primar al municipiului Botoșani, Dumitru CHIRIACESCU, a trecut în eternitate

dumitru_chiriacescuFostul primar al municipiului Botoșani, Dumitru CHIRIACESCU, a încetat din viață la Suceava, la vârsta de 74 ani.

În anul 1992, Dumitru CHIRIACESCU a câştigat, după o stare de provizorat, primele alegeri democratice organizate pentru postul de primar al municipiului Botoșani, pe lista Frontului Salvării Naţionale.

Ca edil-șef al municipiului, în mandatul 1992-1996, Dumitru CHIRIACESCU este cel care a inițiat seria marilor lucrări edilitare, începând cu transformarea străzii Unirii într-un modern pietonal și finalizând cu  organizarea transportului public local cu tramvaiul.

De numele său se leagă și perioada prosperă din istoria tramvaiului botoșănean, acesta conducând cu succes, în două perioade, societatea ELTRANS. După mandatul de primar , inginerul Dumitru CHIRIACESCU a revenit la societatea ELTRANS, pe care a condus-o ca director general până în anul 2001.

Refuzând să răspundă la comenzi politice, inginerul Dumitru CHIRIACESCU a fost privat de un alt mandat la cârma societății de transport, societate care a intrat în următorii ani în declin, pierzând modernul sediu de la „Luceafărul”.

Am avut onoarea ca ziarist să colaborez cu inginerul Dumitru CHIRIACESCU și să consemnez în presa locală, în GAZETA DE BOTOȘANI și în ACTUALITATEA BOTOȘANEANĂ, acțiunile sale întreprinse pe plan edilitar.

În ziua de 6 septembrie 1991, am călătorit împreună cu domnia sa, atunci în postura de director al societătii de transport, în primul tramvai care la orele 10,00 fix, a plecat din staţia Stadionul Municipal pe traseul 101.

În ziua de vineri, 5 noiembrie 1993, am avut onoarea să-i fiu din nou alături, la inaugurarea liniei de tramvai de pe strada Primăverii, realizare importantă a mandatului său de primar al municipiului capitală de județ.

Decepționat profund de „recunoștința” botoșănenilor pentru ceea ce a făcut pentru comunitate, Dumitru CHIRIACESCU s-a mutat în municipiul Suceava. Cunoscându-i abilitățile sale manageriale și profesionalismul, sucevenii i-au încredințat conducerea Direcției Județene de Drumuri de Poduri, instituție pe care a condus-o cu multă dăruire până la pensionare.

Într-o Istorie a Botoșanilor, a celor care au slujit cu dăruire comunitatea, numele inginerului Dumitru CHIRIACESCU rămâne înscris cu majuscule.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

ACTUALITATEA BOTOȘANEANĂ

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus