Ia românească la putere în cadrul unui eveniment social-educațional-cultural la Ipotești: ”Comori din Vatra Satului românesc”

Un adevărat festival al portului și al cântecului popular a avut loc ieri, la Ipotești, în organizarea asociației IHTIS, împreună cu o serie de organizații neguvernamentale din Botoșani.

 La Memorialul Ipotești -  Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu”, Asociația IHTIS, în parteneriat cu Asociația învățătorilor din județul Botoșani, APC – Europe Direct Botoșani și ”Academia Cățeluș” –  școala de acasă au organizat, duminică, 23 iunie,  un eveniment social-educațional-cultural cu titlul ”Comori din Vatra Satului românesc”.

Evenimentul a început cu activități practice organizate de ”Academia Cățeluș” – scoala de acasă.  Apoi a avut loc o prezentare a platformei e-learning   ”Educație necondiționat”   oportunități de învățare de a lungul vieții pentru toți.

( Foto: SAPTAMANA NATIONALA A VOLUNTARIATULUI / 13 – 19 MAI 2019 ).

A urmat  premierea participanților la concursul de videoclipuri.

Centrul Europe Direct Botoșani a derulat un dialog pe bază de de chestionar privind proiecte europene desfășurate în interesul persoanelor cu dizabilități (realizări și așteptări).

Punctul central al evenimentului a fost constituit de programul artistic ”Comori din vatra satului românesc” susținut de tineri cu și fără dizabilități (Europe Direct Botoşani). Fiecare solist a prezentat un obiect din zestrea satului, în ținuta scenică sau costumul popular adecvate. Au reținut atenția obiectele din moși-strămoși prezentate de familia Diaconu, între care un covor țesut manual de dimensiuni impresionante: (Europe Direct Botoşani).

În final a avut loc cu o agapă.

Iată și o opinie culeasă de la unul din participanții la eveniment:

Iuliana Diaconu:  ”Ce-ar fi dacă și şcolile ar organiza astfel de evenimente? Pentru copiii care nu sunt neapărat olimpici. Pentru copiii care reuşesc performanțe la alt nivel: să vorbească în public, să inventeze o metodă nouă de învățare, să cânte în ciuda limitărilor fizice, să ușureze viața celor cu dizabilități în comunitate. Oare când vom vedea asta în școli? Felicitări tuturor pentru ziua de astăzi. Cred că toți am învățat câte ceva”.

 

Radu Cajvaneanu

Vicepresedinte executiv

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani
coordonator
Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 
(orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)

 

Canal video +6 milioane vizualizari
1500  vizualizari zilnic!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus