I.P.S TEOFAN – la slujba de sfinţire a picturii de la Biserica Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul

I.P.S TEOFAN – la slujba de sfinţire a picturii de la Biserica Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul

imageDuminică dimineaţă, numeroşi credincioşi botoșăneni au participat la slujba de sfinţire a picturii de la Biserica Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul din municipiul Botoșani, oficiată de un sobor de preoţi botoşăneni în prezenţa I.P.S. Teofan.

După primirea tradiţională cu pâine şi cu sare a Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, a urmat slujba de sfinţire a noii picturi a bisericii. La slujba de sfinţire, urmată de Sfânta Liturghie, au luat parte peste 1.000 de credincioşi. Din soborul slujitor au făcut parte, alături de pr. paroh Petru Farcal, pr. Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor, arhim. Ioan Harpa, stareţul Mănăstirii Popăuţi şi exarh de zonă Botoşani, arhim. Calinic Chirvase, stareţul Mănăstirii Coşula, arhim. Teodosie Pleşca, stareţul Mănăstirii Zosin, pr. Lucian Leonte, protopopul de Botoşani. La eveniment au participat şi membri ai autorităţilor judeţene şi locale.

La sfârșitul slujbei, IPS Teofan i-a înmânat primarului municipiului Botoşani ”Crucea Moldavă” ca recunoaştere a implicării acestuia la sprijinirea acestei biserici precum şi a altor locaşuri de cult din oraş. După aproape trei decenii de slujire la această biserică, părintele Petru Fercal a primit de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei ”Crucea Moldovă pentru clerici”.

Au mai primit distincţii din partea Mitropoliei Iaşilor senatoarea Doina Federovici, Ioan Popescu, directorul societății ”Combustibilul”, Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale, precum şi mai mulţi enoriaşi care au sprijinit acest locaş de cult.

Situată în cartierul Stejari din municipiul Botoşani, Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” a fost zidită în anul 1832, pe locul unei biserici vechi din lemn de la 1750, şi este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus